Gegroet

Woohoow, eindelijk begin ik met mijn eerste blog. Let’s see. Waar zal ik over schrijven? Het probleem is dat de eerste van een lange serie artikels toch wel episch moet zijn, niet?

Misschien zal ik dan een stukje schrijven over één van de merites van één of ander prominent figuur uit de wereldgeschiedenis. Dat kan over veel mensen gaan natuurlijk. Schrijvers, politici, koningen, criminelen, acteurs, zakenlui… Neen, dat zou een beetje flauw zijn. Stel je voor dat ik mijn eerste blog op het succes van Shakespeare, Kennedy of Koning Albert II baseer. Neen, dat mag ik mezelf niet aandoen.

Zal ik dan starten met een blog over het laatste nieuws (niet de krant, maar het eigenlijke nieuws)? Een stukje over de protesten tegen de huidige dictator van Libië, Khadaffi, bijvoorbeeld. Of over Julian Assange en zijn vermoedens over de complottheorieën van de USA. Of over aartsbisschop Léonard die in een persconferentie de fouten van de Kerk toegeeft. Of over Cameron Diaz die graag naar porno kijkt (ditmaal wel de krant Het Laatste Nieuws). Neen, ook hiermee wil ik niet de spits afbijten.

Ik zal het dan maar houden bij hetgeen waar deze blog om zal draaien. Het summum van mijn schrijven. De crème de la crème. Het thema waar ik niet onderuit zal kunnen. Met name: mezelf. Want draai het of keer het zoals je wil, mijn verslagen zullen gekleurd zijn!

Bij deze dus een summier lijstje van mijn likes en dislikes:

Likes:

–          Vrouwen, de mijn in’t bijzonder;
–          Muziek, aangezien ikzelf guitar speel en basguitar in een bandje (Hell Yeah!);
–          Een ontspannend boek;
–          Een informatief boek;
–          Recreatief triathlon;
–          Alternatieve documentaires (zoals Zeitgeist, Moon Rising…);
–          Commerciële films en series (enkele titels: The Office UK/US, Californication, Gossip Girl, Weeds, The Wire, The Sopranos, Wall-E, Pirates Of The Caribbean, La Vita è Bella…);
–          Cocoonen en zijn alter ego uitgaan;
–          Een spelletje wiezen;
–          Dineren met vrienden;
–          Een luxe-ontbijt op’t Zuiderterras;
–          Interessante artikels;
–          Mensen die me geheimen vertellen;
–          Reizen. Cliché? Ja, maar toch…;
–          Een stevige wandeling in de koekestad.

Dislikes:

–          Mensen die om middernacht nog komen aanbellen om te vragen of de pizzakeet onder ons appartement nog open is, terwijl de lichten uit zijn en de gordijnen toe zijn. Please get the picture!;
–          Agressie. Op café, in’t verkeer… Overal!;
–          Verwaande rijkeluiskinderen;
–          Wiskunde. Kan het niet, nooit gekunnen, zal het nooit echt kunnen (wil wel, maar kan niet);
–          Dubieuze politici;
–          Ziektes;
–          Familie, Thuis en andere soaps die tot de favorieten van mijn grootmoeder behoren (ik gun het haar en de andere fans van het eerste uur van harte, daar niet van);
–          Bedelaars! Niet te verwarren met straatmuzikanten!;
–          Mensen die niet antwoorden op mails en telefoons;
–          De kinderleiband;
–          Discriminatie;
–          De Merchurochrome reclame voor pleisters.

Deze blog zal anekdotes, verhaaltjes, reviews, persoonlijke meningen, feiten en fictie, content, maar waarschijnlijk ook anticontent, links naar al dan niet interessante artikels, websites en filmpjes, discussiepunten, presentaties, foto’s, en nog veel meer bevatten. Dus hou je vast aan de takken van de bomen, want het zal hier gaan spetteren dat het niet normaal is!

Veel leesplezier!

Matthieu Bout

2 responses to “Gegroet

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

  2. Leuke blog. Ik zal met plezier blijven lezen.

Leave a comment